ODTÜ Grafik Tasarım Birimi, 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nden lisans ve yüksek lisans derecelerine sahip İdil Ayçe Aba'nın yönetiminde Rektörlük'e bağlı bir birim olarak kurulmuştur. 2011 yılında yapılan "Kurumsal Kimlik Düzenlemesi" ile logomuz ve uygulanışı yeni standartlara bağlanmıştır. Birimimiz, 2012 yılında girdiği yeni yapılandırma sürecinden bu yana çalışmalarını Kurumsal İletişim Ofisi'ne bağlı olarak sürdürmektedir.

Görevlerimiz:

• ODTÜ Kurumsal Kimliği standartlarına göre logo ve amblem kullanımının doğruluğunu takip etmekte, uygulama hatalarını uyarmaktadır.
  • ODTÜ bölümlerinin ve birimlerinin kongre, konferans, seminer, konser, tören, gösterim ve spor karşılaşmaları gibi etkinlikleri için duyuru ya da tanıtım amacıyla gereksinim duydukları logo, amblem, broşür, katalog, kitap kapağı, dergi, afiş, ilan, stant vb. görsel iletişim ögelerinin tasarımını yapıp, uygulanışını takip etmektedir.
  • Üniversite seçme aşamasındaki lise öğrencilerine ODTÜ'yü, bölümlerini ve eğitim programlarını, iş olanaklarını tanıtıcı yayınlar hazırlamakta, ODTÜ'nün yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim fuarlarında yapacağı sunumlar için gerekli tüm görsel malzemenin tasarımını yapmaktadır.
  • Öğrenci topluluklarımıza, etkinliklerinde kullanmak istedikleri görsel ögelerin hazırlanışı ile ilgili görsel danışmanlık yaparak yardımcı olmaktadır.
  • Üniversitemize kaynak sağlayan AdımODTÜ ve ODTÜDEN gibi oluşumlar için promosyon ürünü tasarımı ve kampanya grafikleri üretmektedir.
  • Üniversitemizin kampüslerinde ihtiyaç duyduğu yönlendirme, tabela, branda, bayrak gibi dış mekan grafik tasarımlarını gerçekleştirmektedir.
  • Yıllar içinde gelenekleşen ve üniversitemizi tanıtıcı temalar içeren takvimlerini hazırlamaktadır.

Son Güncelleme:
09/03/2023 - 16:28